News & Events

21JUN 2017

Willems bestaat 25 jaar!

Willems viert haar 25 jarig jubileum. Om dit te vieren organiseerd het op 8 juli een open dag. Tussen 10:00 en 16:00 is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen op onze vestiging, hallenstraat 12d te Bladel.

08MAR 2016

Willems op EMPACK 2016

Willems op de Empack 2016 Beurs te utrecht. Willems Baling Equipment zal een stretch hood tonen die geschikt is voor het verpakken van palletladingen

U kunt ons vinden in Hal 2 Stand B140

29SEP 2015

Willems verpakt pallets met rekhoes

Willems Stretchhood Hooder M
Willems Stretchhood Hooder M

Willems Stretch Hooding heeft een nieuwe rekhoesmachine in het assortiment. Deze Hooder M serie is specifiek ontwikkeld voor ladingzekering op Euro- en blokpallets. Er is ook een grotere L-serie, die andere palletformaten aan kan.

De essentie van een rekhoesmachine is dat deze beduidend minder stretchfolie verbruikt dan een roterende wikkelmachine en de lading per saldo sneller op de pallet fixeert. Bovendien voorziet een rekhoes de lading in één en dezelfde handeling van een beschermende topsheet. Het toepassen van servomotoren in combinatie met de lichte stretchwagen levert deze Hooder M serie naast een hoger rendement op het folieverbruik, ook nog een minimaal verbruik aan energiekosten per pallet op.

Servo-techniek
De verticale en horizontale verplaatsingen van de Hooder M zijn servo-geregeld om een vloeiende acceleratie en deceleratie te verkrijgen. Dit komt ten goede aan de synchronisatie en de positionering van de stretcharmen. De stretchwagen is ontworpen van een speciale lichte en sterke staalsoort. Hierdoor ontstaat een lichtere constructie maar met dezelfde sterkte, die een gewichtsbesparing van 35% oplevert. Bijkomend voordeel is dat hierdoor hogere snelheden met de stretchwagen kunnen worden bereikt. Willems Stretch Hooding beschikt in Bladel over een eigen testruimte waar het verpakken van klantspecifieke pallets en lading wordt gedemonstreerd.

Algemene werking
Conventionele roterende foliewikkelaars omwikkelen de lading op de pallet met meerdere folielagen om voldoende stabiliteit te geven. Bovendien moet er in voorkomende gevallen ook een aparte toplaag worden aangebracht, om de lading regen en stofbestendig te maken. Dat vergt al met al relatief veel tijd en wikkelfolie. Een verticale stretchhood machine rekt een enkele  folielaag op en trekt deze in één soepele beweging als een soort van kous van boven naar beneden over de lading en de pallet. Daarna krimpt de rekfolie en fixeert daarmee de lading op de pallet.

 

05JUN 2015

Exclusieve Machine Demonstraties

Van 6 t/m 10 juli  2015 zijn de Willems Demo Dagen

In een volautomatische verpakkingslijn tonen wij u de VL Baler type BPV300VL,een nieuwe balenpers voor het verpakken van volumineuze producten o.a. potgrond, vlas etc. Deze VL balenpers is voorzien van een energie vriendelijk elektro hydraulische aandrijving. Met trots presenteren wij u de Kawasaki CP130 Robot. De door de Robot op een pallet gestapelde balen potgrond worden via een  transportsysteem aangeboden aan onze nieuwste een innovatieve Stretchhood Machine. Deze Hooder M is geschikt voor o.a. Euro en Chep pallets en is voorzien van de modernste Servo technieken. 

Interesse om naar de Demo Dagen te komenschrijf u dan hier in 

 

21DEC 2013

Bundelen van isolatiepanelen

Willems Baling Equipment is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe machine voor het verpakken en bundelen van isolatiepanelen. Deze isolatiepanelen worden veelvuldig gebruikt voor dak- en spouwmuurisolatie en doorlopen verschillende handlingsprocessen. Om tot een dergelijke turn-key oplossing te komen, put Willems Baling Equipment uit haar eigen ervaring op het gebied van geautomatiseerd verpakken om tot een optimaal resultaat te kunnen komen.

 

Wellicht kunnen we u ook helpen een sprong vooruit te maken in procesoptimalisatie?

 

26APR 2013

Maxi baler

Willems Baling Equipment heeft een nieuwe machine ontworpen, voor de productie van maxi balen tot 150 kg per baal. De maxi baler type BPV-60-HL150 is nieuw op de markt, de grote balen zijn ideaal voor verschillende soorten vloer bedekking van stallen, rundvee voeding, etc.

                

09FEB 2013

DREMA messe poznan polen

  Willems Baling Equipment op de Drema Messe in Poznan, Polen

 

Intellipack / Willems Baling Equipment staat op de Drema Messe in Poznan, Polen  van 16-4-2013 tot 19-4-2013

Hal 5, Stand 62

19JAN 2013

Ligna 2013 the woodworking exhibition

Willems Baling Equipment staat op de LIGNA 2013 in Hannover.

You can find us in Hal 13 Stand B25.

 

01SEP 2012

Willems celebrates 20th anniversary

Willems Baling Equipment begon in 1993 met het produceren van machines. Het startte met een een klein team van bevlogen werknemers en is uitgegroeid tot een geweldig team van 50 werknemers die allemaal  volgens een zeer hoge standaard werken om de beste machines op de markt te verwezenlijken.

Wij zijn erg blij onze klanten reeds 20 jaar te kunnen voorzien van onze oplossingen en wij hopen dit nog lang vol te kunnen houden.

Willems Baling Equipment, van harte gefeliciteerd!

22MAR 2011

Ligna Beurs

Willems presenteert een vormvul verpakkingsmachine voor het verpakken van houtpellets of zaagsel in zakken. Ook een volautomatische robot palletiser voor het stapelen van de zakken op een pallet zal
worden gepresenteerd. Het derde item op de beurs is de nieuwste ontwikkeling in het houtkrullen productie proces: de automatische messenslijpmachine die de messen slijpt terwijl ze nog steeds in de schaafrol gemonteerd zitten.

Hal 13 Stand D46

01MAR 2011

Nieuwe website live!

Als innovatieve onderneming blijft Willems Baling Equipment zichzelf voortdurend verbeteren. Niet alleen in de productie van onze machines maar ook in de communicatie met onze klanten. De vernieuwde website past dan ook helemaal bij het vooruitstrevende karakter van Willems. 

Neem contact met ons

Voor vragen over ons bedrijf of onze producten kunt u contact met ons op:

Velden met * zijn verplicht